Utilizarea tehnologiei USG în domeniul diagnosticului medical durează de mai mult de 60 de ani. În tot timpul acesta s-a acumulat o experiență extrem de vastă în diagnosticarea diverselor afecțiuni ale organelor interne ale omului. Organizațiile medicale americane și europene care se bucură de autoritate confirmă inofensivitatea acestui mod de diagnosticare.
Când medicul vă poate recomanda efectuarea investigării USG:
- Pentru determinarea diagnosticului exact. USG permite identificarea unui spectru vast de afecțiuni ale organelor interne. Investigația este de neînlocuit în caz de suspiciuni în privința prezenței unor formațiuni benigne în uter, ficat, rinichi, prostată sau stomac. Un medic competent este să în stare să identifice cu ajutorul USG formațiunile noi cu o dimensiune de la 2 milimetri. Metoda investigării cu ultrasunet este foarte eficientă și în caz de calculi biliari, hepatici și în vezica urinară. Metoda USG s-a dovedit a fi extrem de eficientă în diagnosticarea tumorilor maligne.
- În caz de leziuni ale organelor interne, această metodă permite identificarea severității leziunilor. Metoda se bazează pe capacitatea țesuturilor moi de a reflecta ultrasunetul, de aceea în momentul investigației se poate spune destul de exact unde este localizată leziunea și cât este de serioasă.
- În timpul sarcinii efectuarea USG de rutină oferă o imagine veridică despre dezvoltarea fătului și permite identificarea în faze incipiente a celei mai neînsemnate patologii. Specialiștii recomandă efectuarea investigației nu mai puțin de 3 ori pe parcursul sarcinii. Cea mai importantă investigare se efectuează în a treia lună a sarcinii, deoarece anume la acest termen se poate determina prezența malformațiilor congenitale la făt. Dacă femeia decide întreruperea sarcinii până la acest termen, atunci pericolul pentru sănătate va fi minim.
Beneficiile USG:
- Este absolut nedureros. Investigarea cu ultrasunet nu necesită tăieturi sau înțepături, nu provoacă nici un fel de traume.
- Nu necesită o pregătire complicată. La investigarea organelor bazinului mic: uter, vezica urinară, prostată este necesar să beți circa 2 litri de lichide. Pentru efectuarea diagnosticului organelor gastro-intestinale este nevoie de respectarea unei diete cu 24 de ore înainte de investigarea propriu-zisă. La investigarea inimii, creierului, glandei tiroide, rinichilor nu este nevoie de nici un fel de pregătire specială.
- Aceasta este o metodă de investigare accesibilă, dar informativă. Simplitatea și eficiența USG au făcut-o cea mai utilizată metodă de concretizare a diagnosticului.
Efectuarea periodică a diagnosticării cu ajutorul USG este justificată pentru orice om care are grijă de sănătatea sa. Ea permite determinarea diverselor probleme medicale atunci când pacientul nici nu le suspectează.
În centrul nostru EUROLAB vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările și să vă înregistrăm la investigația USG la orice oră care vă convine. Numerele de telefon ale centrului sunt: 022 944 944 și 069 944 944.
Adresa noastră: Chișinău, sectorul Botanica, bul. Traian, 7/1.