La primele semne de disconfort ale organismului, la apariția problemelor de sănătate, chiar și a celor minore, este necesar să vă adresați la medicul terapeut. Anume acest specialist vă va pune diagnosticul, vă va recomanda procedurile și investigațiile necesare. După aceea, dacă este necesar, va îndrepta pacientul spre consultație la un specialist mai îngust.
! Statistică
La medicul-terapeut se adresează de obicei mai mult de 60% de pacienți.
De ce trebuie să vă adresați la terapeut din start
Fără consultația terapeutului este imposibil de aflat la ce specialist anume să vă adresați. Deoarece un simptom ca durerea de spate poate fi cauzată de numeroase cauze: probleme ale coloanei vertebrale, afecțiuni ale rinichilor și vezicii urinare, uneori – boli ale organelor sistemului gastro-intestinal.
Dacă simțiți dureri într-o parte a corpului nu trebuie în nici un caz să vă tratați singuri. Analgezicele pot aduce doar o ușurare temporară și nu ceea ce este important: tratarea cauzelor durerii.
Rolul medicului nu se limitează la determinarea diagnosticului.
În competența terapeutului intră tratarea multor afecțiuni, printre care și cele ale sistemului respirator, cardio-vascular, articulațiilor, țesuturilor moi, organelor hematopoietice, afecțiunilor rinichilor, tractului gastro-intestinal și altele.
Medicul nostru terapeut, specialist cu experiență, nu doar va diagnostica afecțiunile prezente, dar va prescrie și analizele necesare și tratamentul de care aveți nevoie. Pe lângă aceasta, el va consulta pacienții în privința măsurilor necesare pentru a preveni apariția și manifestarea diferitor boli.
Este nevoie să mergem la terapeut la cele mai mici semne de răceală?
! Statistică
În timpul sezonului toamnă-iarnă, circa 40% dintre oameni se îmbolnăvesc de răceală și de diferite afecțiuni virale.
Se știe că răceala, tratată greșit, poate duce la complicații mai grave. Cu atât mai mult că tratamentul răcelii și al bolilor virale diferă, iar administrarea oricărui tip de medicamente stă exclusiv în competența medicului.
! Statistică
90% dintre infecții fac parte din categoria gripei și a virozelor
Tensiunea arterială este un motiv să vă adresați la medic
Viața contemporană, cu stresul ei continuu, cu ecologia care devine tot mai rea, cu fluctuațiile bruște de temperatură, umiditate, a dus la scăderea vârstei de manifestare a bolilor cardio-vasculare, acestea atingând persoane tot mai tinere.
! Statistică
În fiecare an, în Europa de Vest au loc circa 500 de mii de accidente vascular-cerebrale.
Prevenirea accidentului vascular-cerebral este mai ușoară decât tratarea consecințelor lui. Este importantă să vă adresați la medic imediat cum apar simptome care par nesemnificative, precum amețelile, țiuitul în urechi, amorțirea membrelor, convalescența, dificultăți slabe în vorbire.
! Statistică
La fumători crește de două ori riscul dezvoltării accidentului vascular-cerebral.
Consultarea terapeutului în procesul planificării unei sarcini
O femeie sănătoasă poartă și naște mult mai ușor un bebeluș sănătos. La etapa planificării sarcinii este necesar să efectuați investigarea minuțioasă a întregului organism. Dacă există anumite dereglări, străduiți-vă să le faceți față cu ajutorul medicului și a metodelor de tratament propuse de el.
Consultarea terapeutului este necesară pe tot parcursul sarcinii. Nici nu e de mirare, deoarece, în timpul celor nouă luni, în organismul femeii au loc schimbări importante, crește presiunea asupra sistemului cardio-vascular, asupra rinichilor, coloanei vertebrale…
Vizitarea cabinetului terapeutului trebuie efectuată nu doar atunci când simțiți un disconfort.
Vizitele regulate în scop profilactic ajută la identificarea bolilor în faze incipiente și începerea tratamentului cât mai rapid pentru a evita dezvoltarea sau intensificarea bolilor cronice.
! Statistică
În rezultatul examinărilor în scop profilactic și a identificării a bolilor în stadiul incipient, rata de spitalizare scade cu 20% anual.
În centrul nostru EUROLAB vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările și să vă înregistrăm la medicul terapeut la orice oră care vă convine. Numerele de telefon ale centrului sunt: 022 944 944 și 069 944 944.
Adresa noastră: Chișinău, sectorul Botanica, bul. Traian, 7/1.
Fiți sănătoși!