O noutate bună pentru alergici: nivelul contemporan al medicinii permite oamenilor cu alergie să aibă un mod de viață normal. Totuși, trebuie să înțelegeți că tratarea alergiei în mod medicamentos este imposibilă. De ce este nevoie de medicul alergolog?
Dacă vă apar periodic sau nu persistă timp îndelungat simptome ca:
- Strănutul, mâncărimile în nas și nasul înfundat;
- Dureri de cap sau migrene;
- Mâncărimi ale pielii, urticarie;
- Respirație dificilă;
- Stare generală de disconfort, care nu poate fi tratată de către alți specialiști;
- Conjunctivită.
Trebuie să vă alarmeze nu doar câteva simptome, dar și unul singur, care apare regulat.
Trebuie să vă adresați la alergolog, care, după consultarea medicului ORL, dermatologului, va putea determina diagnosticul exact. Scopul pacientului alergic și al alergologului este important să survină o perioadă în care alergia să nu se manifeste deloc sau să se manifeste cât mai puțin. După efectuarea investigațiilor prescrise de alergolog, se determină alergenul care creează reacția în organism. Aceasta permite alegerea schemei corecte de tratare și obișnuirea persoanei cu reacții alergice să se obișnuiască cu o asemenea manifestare.
Alegerea schemei de tratament necesită timp îndelungat, iar atunci când schema optimă de tratare a fost găsită, asta înseamnă că se va efectua prevenirea eventualelor acutizări. Pentru fiecare om cu alergie schema de tratament este individuală: chiar dacă alergenii sunt identici la doi pacienți, combinarea preparatelor poate fi diferită.
Preparatele prescrise de către alergologi sunt de două tipuri: antialergice și simptomatice. Preparatele simptomatice sau antihistaminice permit înlăturarea simptomelor și ușurarea stării alergicului. Administrarea preparatelor antialergice este destinată profilaxiei acutizărilor.
Adesea, efectuarea tratamentului de sine stătător poate provoca reacții alergice în organism. De exemplu, există un mit răspândit despre faptul că cosmetica pe bază de plante și preparatele vegetale sunt mai bune. Depinde de situație, alergologii recomandând insistent utilizarea cu atenție a preparatelor vegetale.
Având grijă de sănătatea copiilor dumneavoastră, țineți minte că este preferabil ca bebelușul să fie alimentat la sân măcar până la vârsta de 4 luni. Aceasta ajută la formarea imunității. Administrarea de către mamă a antibioticelor sau altor preparate nu influențează apariția reacțiilor alergice.
Un alergolog calificat vă va oferi recomandările necesare pentru prevenirea dezvoltării alergiei, recomandări care vă vor ajuta să evitați evoluția bolii. Aceste sfaturi nu se referă doar la preparatele medicamentoase, dar și la modul de viață și la regimul alimentar ales cu grijă.
Este necesar să se respecte unele reguli simple:
- Întăriți-vă imunitatea și evitați stresul;
- Străduiți-vă să excludeți contactul cu alergenii posibili;
- Efectuați curățarea umedă regulat;
- După ce ați fost afară, spălați-vă mâinile și fața cu săpun;
- Nu țineți flori acasă.
Adresarea la timp la medicul alergolog, la etapele incipiente ale manifestării simptomelor, permite ținerea sub control a reacțiilor alergice din organism și prevenirea evoluției lor într-o formă mai gravă.
În centrul nostru EUROLAB vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările și să vă înregistrăm la medicul alergolog la orice oră care vă convine. Numerele de telefon ale centrului sunt: 022 944 944 și 069 944 944.
Adresa noastră: Chișinău, sectorul Botanica, bul. Traian, 7/1.