Noi deja am scris despre statistica publicată de Ministerul Sănătății din RM. Datele pe anul 2015 arată o scădere a duratei de viață în țară. Se menține tendința de aprofundare a diferenței dintre durata de viață a femeilor și bărbaților. Bărbații mor mai frecvent la vârste tinere. Dar pe lângă durata de viață, un indicator important este calitatea vieții.
Medicii determină acest concept ca pe o satisfacție subiectivă a proprii stări fizice, psihologice și emoționale. Din păcate, foarte frecvent anume bărbații manifestă neglijență în privința sănătății proprii. Stresul, modul de viață, viciile și examinările medicale preventive rare au o influență negativă atât asupra duratei de viață, cât și a calității ei.
- Conform datelor medicilor, 40% dintre bărbați suferă de infertilitate.
- 50% dintre bărbați suferă de prostatită cronică după atingerea vârstei de 30 de ani.
- Mai mult de 30% dintre bărbații de peste 50 de ani au celule canceroase în prostată.
În privința sănătății, prevenirea și controlul sunt mereu oportune. Aceasta se referă și la bolile strict masculine, deși și de la bolile cardio-vasculare decedează foarte frecvent.
Infertilitatea masculină este consecința bolilor infecțioase și inflamatorii, a prostatitei cronice, a mersului la saună și a traumelor în zona inghinală. Determinarea calității spermei este posibilă la rezultatul spermogramei, care determină cantitatea spermatozoizilor și activitatea lor. Este necesar să efectuați 2-3 analize ale spermei, deoarece calitatea ei se schimbă. Aceasta permite identificării unui diagnostic exact.
Prostatita este o boală care duce la mărirea prostatei din cauza circulației rele în organele bazinului mic. Modul sedentar de viață, răcirea excesivă a corpului, infecțiile sexuale netratate, greutatea excesivă, precum și complicațiile după anghină și gripă pot fi cauza prostatitei cronice. Simptomele de bază ale prostatitei sunt urinarea dificilă, oboseală permanentă și instabilitatea emoțională, scăderea libidoului, temperatura crescută și eliminări din uretră. La stadiile tardive ale prostatitei poate apărea infertilitatea. Determinarea diagnosticului exact poate fi realizată doar de medicul urolog sau androlog, conform următoarelor analize:
- Analiza generală de urină
- Analiza generală de sânge
- Analiza secrețiilor din uretră
În baza analizelor, medicul prescrie tratamentul medicamentos și oferă recomandări în privința schimbării modului de viață. Metodele medicinii populare au un efect pozitiv doar în combinație cu metodele medicamentoase, prescrise de medic.
Cancerul de prostată este pe locul 2 în topul cauzelor mortalității bărbaților. Această afecțiune are o simptomatică foarte largă. Iar factorii care provoacă boala sunt vârsta, ereditatea, modul nesănătos de viață și alimentația dezechilibrată.
Cancerul de prostată este o afecțiune care se poate dezvolta pe parcursul multor ani fără să se manifeste. De aceea este atât de importantă examinarea preventivă la medic. Foarte informativă este determinarea nivelului PSA (antigenului prostatic specific) în sânge această metodă eficientă permite determinarea bolii la etape incipiente atunci când nu există încă nici un fel de simptome. Preparatele moderne, destinate tratării cancerului de prostată la începutul bolii, oferă minimum de efecte secundare, iar procesul de tratament decurge fără disconfort major.
În centrul nostru EUROLAB vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările și să vă înregistrăm la efectuarea investigațiilor ce țin de sănătatea masculină la orice oră care vă convine. Numerele de telefon ale centrului nostru sunt: 022 944 944 și 069 944 944.
Adresa noastră: Chișinău, sectorul Botanica, bul. Traian, 7/1.